Hoe werkt JEP Veendam?
Als je hulp nodig hebt, wil je dit zo snel mogelijk en met zo min mogelijk gedoe. Dat begrijpen we heel goed. Daarom analyseren we na jouw aanmelding wat je precies nodig hebt.
Samen met onze partners organiseren we daarna de juiste hulp. En onze belofte aan jullie is: we doen wat nodig is.
Hoe kan ik mijn kind aanmelden?
We kijken graag samen met jou naar hulp voor jouw kind met zo min mogelijk gedoe. Aanmelden mag je doen via ons contactformulier of telefonisch via 0598-204088. Ook wanneer je een korte of kleine (hulp)vraag hebt, is het contactformulier de manier om met ons in contact te komen.
Komen jullie ook bij ons thuis?
JEP Veendam biedt ambulante jeugdhulp, dat betekent dat je thuis blijft wonen en er iemand op afspraak bij je langs komt. Die afspraak kan thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook op school of ergens anders.
Bij wie kan ik terecht voor jeugdhulp in Veendam?
Bij ons, JEP Veendam! JEP staat voor Jeugd Expertise Punt, misschien heb je dat al ergens op onze website gelezen.
Wij zijn zes organisaties die hun krachten hebben gebundeld:
• Coöperatie Dichtbij
• Molendrift
• ProTalent
• Barkema & De Haan
• Leger des Heils W&G
• Team050
We werken heel nauw samen met De Zijlen, Community Support, CMzorg, Cosis, Horizon, MEE Noord en Inter-psy.
Vanaf wanneer kan ik bij JEP Veendam terecht en wat gebeurt er tot die tijd?
JEP Veendam start officieel op 1 april 2023. Het is niet zo dat de jeugdhulp die jongeren en gezinnen al krijgen, dan overgezet wordt. Lopende vragen worden afgemaakt bij de jeugdhulpverlener waar je bent begonnen.
De jeugdhulporganisatie waar ik nu hulp van krijg, staat er niet bij. Wat gaat er gebeuren?
Lopende trajecten worden afgemaakt bij de jeugdhulporganisatie die de vraag hebben opgepakt. Bij JEP Veendam werken we ook nauw samen met allerlei organisaties die al bekend zijn inVeendam. Mocht er na 1 april toch echt jeugdhulp nodig zijn van een organisatie die niet bij ons is aangesloten, dan maken we dat mogelijk.
In de gemeente Veendam zijn veel jeugdhulpaanbieders actief. Wat gebeurt er met de organisaties die niet zijn gecontracteerd?
JEP Veendam heeft een samenwerking afgesloten met verschillende jeugdhulpaanbieders, maar niet alle. De organisaties die binnen die samenwerking vallen, kunnen nog steeds ingezet worden als dat nodig is.
Hoe worden de huisartsen, onderwijsinstellingen, buurt- en jongerenwerk, deBasis, GGD en andere organisaties geïnformeerd?
De mensen en organisaties achter JEP Veendam hebben het afgelopen jaar kennis gemaakt met allerlei organisaties waaronder huisartsen en scholen/onderwijsinstellingen. Als JEP Veendam zijn we ook verbonden met huisartsen en scholen via Ondersteuners Jeugd en Gezin (OJG) en de Jeugdhulp Op School (JOS).
Blijft de gemeente Veendam zeer specialistische jeugdhulp inkopen via de Regionale Inkooporganisatie Groninger Gemeente (RIGG)?
Ja, de gemeente Veendam blijft gebruik maken van de gezamenlijke inkoop. Dan kun je denken aan ambulante jeugdhulp voor specifieke doelgroepen, zoals ondersteuning bij ernstige dyslexie, systeemtherapie of complexe trauma.
Dagbesteding, dagbehandeling, logeerzorg, kortdurend verblijf, pleegzorg, gezinsvervangend verblijf en vervoer van en naar de locatie waar de jeugdhulp wordt geboden, blijven ook onder de RIGG vallen.
Ik ben ontevreden over JEP Veendam en wil een klacht indienen. Hoe doe ik dat?
Heb je een klacht over één van onze aanbieders, dan verwijzen wij je naar de betreffende aanbieder. Heb je een klacht over JEP in het algemeen, dan kun je aankloppen bij Coöperatie Dichtbij.
Weet je niet bij wie je moet zijn? Dan kun je altijd een berichtje sturen naar info@jepveendam.nl