Vacature: communicatie/redactiestage Veendam Alive!

Een platform voor én door jongeren in Veendam. Dat is Veendam Alive! Wat is er te doen in Veendam? Waar hangt iedereen uit? Welke talenten lopen er rond? Waar kun je heen als je het moeilijk hebt? Dit zijn vragen die Veendam Alive! wil beantwoorden met hun website, video’s, links en reportages.

Veendam Alive! is een startend platform en een initiatief van Jongerenwerk Barkema & de Haan. Wij willen het platform goed op de kaart zetten in Veendam en zoeken daarvoor een Hbo- of Wo-communicatiestagiair(e). Het is een toffe opdracht waar jij je opgedane kennis en creativiteit in kwijt kunt en waar je veel leert over o.a. promotie en regio- en doelgroepgerichte communicatie.

Jouw opdracht: bekendheid geven aan Veendam Alive!

Jij geeft Veendam Alive! bekendheid in Veendam en biedt jongeren een podium. Dat begint met een communicatieplan en het (verder) samenstellen van een enthousiaste jongerenredactie waarover jij de regie hebt. Je voert je communicatieplan uit en werkt samen met de jongeren aan originele, pakkende content. Denk bijvoorbeeld aan TikTok-videos, verslagen van evenementen en reportages over Veendamse talenten en jongerenplekken. Dankzij jouw inzet worden www.veendamalive.nl en bijbehorende socials populaire kanalen bij Veendamse jongeren.

Een initiatief van Jongerenwerk Barkema & de Haan

Veendam Alive! is een initiatief van Jongerenwerk Barkema & De Haan. Wij stimuleren een veilige en kansrijke omgeving voor jongeren in de leeftijd 12 tot en met 27 jaar. Al twintig jaar lang zetten wij ons in voor jongeren, van Noord-Groningen tot in Europa. Meer informatie lees je op onze website.
Wij willen Veendamse jongeren met Veendam Alive! een laagdrempelig platform bieden. Herkenbaar, pakkend en informatief en een startpunt voor jongeren met vragen, zorgen of problemen.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende stage in een inspirerende, informele én maatschappelijke relevante werkomgeving.
 • De mogelijkheid om werkervaring op te doen en je communicatievaardigheden verder te ontwikkelen.
 • Ruimte voor eigen initiatief en creativiteit.
 • Begeleiding van een ervaren communicatieadviseur in het vakgebied vanuit samenwerkingspartner Coöperatie Dichtbij.

Wie zoeken wij?

 • Je volgt een Hbo- of Wo-opleiding op het gebied van communicatie, marketing of media. Je bent derde- of vierdejaarsstudent.
 • Je bent minimaal vijf maanden beschikbaar (tenminste 32 uur p.w.)
 • Je bent communicatief sterk en hebt een vlotte pen.
 • Je bent creatief, proactief en zelfstandig.
 • Je hebt lef en bent niet social-media-schuw.
 • Je hebt affiniteit met jongeren.
 • Woon(de) je in Veendam? Dan heb je een dikke pre.

Interesse?

Ben jij het communicatietalent dat wij zoeken? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar d.meijer@dichtbij.coop. Vermeld daarbij dat je solliciteert voor de stage communicatie bij Veendam Alive! We kijken uit naar je sollicitatie en hopen je in augustus/september 2024 te mogen verwelkomen bij het team!

Deadline voor sollicitaties: 14 juni 2024.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via teye@jongerenwerk.com.

Zoek jij hulp?

Zoek jij hulp voor je kind of gezin? Of wil je meer weten over JEP Veendam?